jan
8

"Ez ugyan nem fideszes vagy zsidó ügy - több annál. Mindenkit érint. Azt mutatja, hogy a politikusok és a média összejátszásával létrejövő virtuális valóság milyen távol áll a valódi valóságtól.

"Az SZDSZ szerint megengedhetetlen cinizmus, ha valaki az emberi méltósághoz való alapjog elé helyezi a tulajdonhoz fűződő jogot. Gyurcsány Ferenc blogjában fakadt ki amiatt, hogy Sólyom László nem írta alá a távoltartásról szóló törvényt. Az államfő szerint a jogszabály alkotmányellenes." (Index)

"Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint úgy tűnik, hogy a köztársasági elnök a családot fenyegető, bántalmazó vagy rettegésben tartó férj jogait erősebbnek tartja, mint azokét, akiket rettegésben tart. ... A törvényt előterjesztő SZDSZ szerint, ha a törvényt alkotmányellenesnek minősítik, akkor több százezer ember kénytelen továbbra is rettegésben élni." (RTL Klub híradó, 2009. 01. 06.)

Ha valaki elolvassa a köztársasági elnök indítványát, a következő derül ki belőle: a rendőrjárőrnek adott esetben abban kellene állást foglalnia, hogy a "bántalmazó" követett-e el a gondnokkal (gyámügyi gondnok, nem házmester...) szemben a szexuális önrendelkezéshez való jogot ismétlődő jelleggel, rendszeresen veszélyeztető mulasztást, vagy - másik példa - együttélés nélkül bensőséges kapcsolatban álló személyek között e kapcsolat fennállása során vagy az után történt-e a lelki egészséget súlyosan és közvetlenül veszélyeztető tevékenység.

Mindezt akkor, amikor egy másik törvény határozottan állítja, hogy a családon belül előfordulható, emberileg és jogilag elítélhető cselekményeket a Btk 26 tényállása teljeskörűen felöleli.

Ezért állíthatta a köztársasági elnök, hogy a tervezett törvény gumijogszabály, túl tágan értelmezhető, és az amúgy máshol teljeskörűen felsorolt és szankcionált jogsértések gyanúja sem kellene ahhoz, hogy valakit kitilthassanak a lakhelyéről.

A köztársasági elnök indítványát nyilván sokkal kevesebben olvassák, mint ahányan a sajtóból arról értesülnek, hogy az SZDSZ szerint Sólyom a magántulajdonhoz való jogot szegény megvert családanyák joga elé helyezi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszeszsido.blog.hu/api/trackback/id/tr45865485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miriam 2009.01.09. 22:51:47

Nem ez az első alkalom, hogy Solyom úr elárulja, hogy nem pártsemleges, posztjára nem való ember!
Őt nég nem érte soha olyan megaláztatás, ami egy "családban" megtörténhet. Kiváncsi lennék, arról mit szólna, ha valaki hosszú éveken keresztül megverve nem lenne, orvosi látleletet nem tudna produkálni, de lelkiterror áldozata, retteg, depressziós, fél a következő naptól, órától, szavaktól, nézéstől,nem lát kiutat, jövöt.Ne Miniszterkedjen legyen EMBER és gondolkozzon!!
süti beállítások módosítása